Gyerekbántalmazással viccelődött a Facebookon a Sláger FM

2022. január 10. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha én úgy beszéltem volna a szüleimmel, ahogy manapság a gyerekek, nem lennék itt, hogy megosszam ezt a posztot”

– tette közzé szombaton délután a Facebook-oldalán a Sláger FM. A bejegyzésre hétfő délelőttig 2,3 ezer lájk érkezett, és majdnem 390-en osztották meg, több mint 200-an pedig kommentben reagáltak rá.

A hozzászólásokban nagy arányban kritizálták a rádiót, amiért a gyermekbántalmazást viccelődve kezelik, míg mások egyetértéssel fogadták a bejegyzést. Persze ez utóbbi mértékkel meglepő abban a társadalomban, amelynek egy része még ma is elég lazán kezeli a jól irányzott, nevelési célzatú pofon kérdését. Bár a kommentek sosem reprezentatívak, elég megnézni, hányan számolnak be arról, hogy belőlük is ember lett, mert megkapták az atyai pofont, és eszük ágában sem volt visszabeszélni.

Fotó: Sláger FM / Facebook
Fotó: Sláger FM / Facebook

Részletesen nem merülnénk el ebben most, de a pszichológusok szerint a gyermek pszichéje tiltakozik annak felismerése ellen, hogy őt bántják vagy megverik azok az emberek, akik elméletileg eredendően szeretik, ráadásul ha gyerekként nem is ismer mást mintát, jó eséllyel úgy hiszi, hogy megérdemli ezt. Csakhogy nincs olyan, aki megérdemelné, hogy bántalmazzák. Akkor sem, ha mondjuk, visszabeszél, mint azzal a Sláger FM posztjában viccelődnek.

A témára különösen érzékenyen reagál a közvélemény most a Szilágyi Liliána-ügy miatt, ezért is volt meglepő a Sláger FM témaválasztása. Posztjukra felfigyeltek a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal szerkesztői is. „Felsoroljuk a 2021-ben családirtás vagy kiterjesztett öngyilkosság áldozatává vált gyerekek neveit, Sláger FM?” – kérdezték.

Kérdéseket küldtünk a Sláger FM-nek, akiktől egyebek mellett azt szerettük volna megtudni, hogy támogatják-e a gyermekbántalmazást, továbbá hogy ki a felelős a bejegyzésért, vagy hogy elnézést kérnek-e a bántalmazottaktól, amiért ezen viccelődtek.

Azt írták:

„A Sláger FM elítéli a gyermekbántalmazás minden formáját. Ahogy a Sláger FM egyetlen posztjával, így ezzel sem állt szándékunkban bárkit is megsérteni, rossz érzést kelteni, amelyért ezúton is elnézést kérünk. A posztot eltávolítottuk. A jövőben kiemeltebb figyelmet fordítunk arra, hogy mely téma és milyen feldolgozásban kerül megosztásra közösségi felületeinken.”

Levelet küldtünk a TMC kommunikációs cégnek is, amely több ismert, Sláger FM-en is műsort vezető híresség kommunikációt is ellátja, köztük Garami Gáborét vagy Liptai Claudiáét. Azt szerettük volna megtudni, hogy vajon az érintett ismert emberek tudnak-e azonosulni a Sláger FM posztjával, esetleg jelezték-e munkahelyük felé, hogy ez számukra kellemetlen, és ha igen, milyen következménnyel, de a TMC a Sláger FM kommunikációját is ellátó ügynökséghez irányított bennünket a megkereséssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!