Mentőhelikopterrel szállították kórházba a pályamunkást, akit elsodort egy autós

2022. január 10. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Mentőhelikopterrel szállították kórházba azt a férfit, akit egy autós sodort el az M3-as autópályán, Hejőpapinál, írja a Police.hu.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2022. január 10-én 9 óra 15 perc körül az M3-as autópálya 156-os kilométerénél, Hejőpapi közelében. Egy autó vezetője elsodort egy pályakarbantartási munkálatokat végző 41 éves férfit, akit mentőhelikopterrel szállítottak további ellátásra a mentőszolgálat munkatársai.

Nem ez az első ilyen eset, a karbantartó munkások védelme érdekében még videót is készített a Magyar Közút.

Októberben meghalt egy pályamunkás, miután egy kamion csapódott egy pályafenntartási munkálatokat végző járműnek az M1-esen, augusztusban például két nap alatt öt olyan baleset is történt, ami a Magyar Közút dolgozóit érintette, két esetben is a vétkes sofőr elhagyta a helyszínt.

A 2000-es évektől csak tavaly nyárig a Magyar Közútnál dolgozók közül 18 mérnökségi munkatárs halt meg munkavégzés közben, munkaterületen azért, mert figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők balesetet okoztak. A hasonló esetek elkerülése érdekében emiatt Biztonságunk az Ön kezében van! címmel kampányt indított a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!