Pályamunkás halt meg az M1-esen, amikor kamion csapódott egy pályafenntartási munkálatokat végző járműnek

2021. október 26. – 15:18

Pályamunkás halt meg az M1-esen, amikor kamion csapódott egy pályafenntartási munkálatokat végző járműnek
Forrás: police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos baleset történt az M1-es autópályán, az áldozat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lébényi mérnökségének 45 éves szakembere volt – közölte a Magyar Közút.

Egy bolgár kamionos nem vette figyelembe az előrejelzéseket, így a Magyar Közút közleménye szerint szinte fékezés nélkül csapódott bele egy ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt több tíz tonnás teherautóba, amivel egy munkaterületet biztosítottak az autópályán. A kamion becsapódása felborította és nekitolta a festési munkálatokat végző teherautót egy lépésben haladó, szintén pályafenntartási munkálatokat végző járműnek a Police.hu tájékoztatása szerint.

A balesetben a bolgár sofőrön kívül a Magyar Közútkezelő Zrt. három munkatársa is megsérült. Egyikük a brigádszállító jármű alá szorult, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A többi sérültet a mentők kórházba vitték.

A Magyar Közút a saját halottjának tekinti az elhunyt szakembert.

A baleset miatt nagyjából kilenc kilométeres torlódás alakult ki az autópályán, de az érintett útszakaszon a belső sávot rendőri irányítás mellett már megnyitották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!