Nekiment a leállósávban az útellenőri autónak a kamionos, majd továbbhajtott

2021. augusztus 10. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt héten két nap alatt öt olyan baleset is történt, ami a Magyar Közút dolgozóit érintette, két esetben is a vétkes sofőr elhagyta a helyszínt, derült ki a vállalat összesítéséből.

  • Hétfőn az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán egy kamion nekiütközött a leállósávban álló útellenőri autónak, majd továbbhajtott, a baleset helyszínétől 14 kilométerre található pihenőnél érték csak utol.
  • Ugyanazon a napon az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hejőkürt térségében egy munkavégzést biztosító jármű ütközési energiaelnyelő szerkezetébe hajtott egy személygépkocsi. A sofőr ennél az esetnél is továbbhajtott.
  • Kedden az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a leállósávon előjelző közutas járműbe hajtott egy személyautó.
  • Aznap az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Füzesabony térségében történt a negyedik baleset. Egy személyautó a leállósávon dolgozó munkagépbe rohant, majd összeütközött egy másik gépkocsival is.
  • Az ötödik baleset az M1-es autópályán a Hegyeshalom vezető oldalon történt, ahol a közúton dolgozókat és a munkagépet biztosító ütközésienergia-elnyelő berendezésnek ütközött egy személygépkocsi sofőrje.

A Magyar Közút mindenkit arra kér, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen, és tartsa be a munkaterületeken érvényben lévő korlátozásokat. 2000 óta 18 dolgozójuk halt meg az utakon a figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok miatt. Hiába indítottak kampányt a témában, rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében, és szinte hetente törnek össze ütközési energiaelnyelő szerkezeteket az autósok, írják közleményükben.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!