Bezár a Csalogány 26, egy ikonikus budai étterem

2022. január 2. – 15:30

Bezár a Csalogány 26, egy ikonikus budai étterem
Zajlik a munka a Csalogány 26 konyhájában Fotó: Beliczay László / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az étterem a FB-oldalán jelezte, búcsúzik.

A Csalogány 26 étterem nevének megfelelően a Batthyány tér és a Széll Kálmán tér között, a Csalogány utca 26-ban, igen családias környezetben működött. Az étterem kicsi volt, az asztalok egymáshoz közel, és már a hőskorban is krétával és táblával operált, amikor az még nem volt itthon annyira elterjedt.

Budán nincs annyi kimagasló gasztrohely, az étteremhez azonban sok nagy cég volt közel, a Szerencsejáték, az Államadósság Kezelő Központ, de valójában a Ganz utca, a Kapás utca és a Kacsa utca új irodaházai is bőven öntötték az öltönyös törzsvendégeket.

Az ebédlő hely nagyon népszerű volt, mert teljesen elérhető áron kínált fine dining lehetőséget, és bár a kávé, bor, üdítő, szervízdíj kombinációja azért mindig megdobták a cechet, de alapból a kedves vendég tényleg nagyon mérsékelt árról indult.

A struktúra is nagyon szimpatikus volt, nem volt hosszú étlap, de volt kínálat, a vendég választhatott a naponta kitalált többféle előétel, főétel és desszert közül egyet-egyet. Aki pedig jobban beleállt az aznapi étkezésbe, degusztációs menüket is kérhetett.

A vendéglő most az FB-oldalán jelezte, búcsúzik, ami már csak azért is szomorú veszteség, mert mostanában nem ez az első ikonikus hely, amelytől búcsút kell vennünk, legutóbb az Alpár utcai Olimpiáról kellett ilyen cikket írnunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!