Bezár az ország egyik legjobb gourmet étterme, az Olimpia, török étterem nyílik a helyén

2021. november 27. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogyott az ambíció – ezzel indokolta Ádám Csaba, az Alpár utcában található Olimpia Vendéglő séfje és tulajdonosa, hogy miért zárja be végleg a sok, akár hétfogásos, minőségi menüjéről, slow food szellemiségéről is ismert gourmet éttermét 2021. december 31-gyel. A Dining Guide-nak Ádám Csaba azt mondta, az állandó munkaerőhiány, az elmúlt két év nyitás-zárásai, a bizonytalanság vezette a döntésre, illetve úgy fogalmazott: feladta. Valószínűleg nemcsak az éttermet zárja be, de pályát is módosít.

A Keleti pályaudvar környékén található étterem elhelyezkedéséből fakadóan mindig nehezebb helyzetben volt, mint a belvárosi vendéglátóhelyek, ráadásul drága alapanyagokból próbáltak olcsó ételt készíteni. „Kevés olyan hely van, ahol ilyen sokszínű termékskála van, ahol ennyire meghatározó a szezonalitás, egész évben szorosan a gasztronómiai kalendárium mentén tudunk haladni és dolgozni. Nagyon komoly műhelymunkát tudunk végezni, amiből mindenki táplálkozik, kezdve tőlem, a legfrissebben érkezett tanulóig” – mondta Ádám Csaba a lapnak adott öt évvel ezelőtti interjúban.

Január elsejétől az új üzemeltető török éttermet nyit az Olimpia helyén más néven, hogy így végleg lezárja az Olimpia-korszakot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!