Az SMA-kezelt Zente is mindenkinek boldog új évet kíván

2022. január 1. – 19:42

Az SMA-kezelt Zente is mindenkinek boldog új évet kíván
Zente az RTL Klub videójában – Forrás: RTL Klub

Másolás

Vágólapra másolva

Bizonyára mindenki emlékszik Zentére, a kisfiúra, aki gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedett, és a végleges bénulás fenyegette, ezért a szülei 2019-ben nagyszabású közösségi kampányt indítottak, hogy összegyűjtsék a 700 millió forintot a kezelésre, amely segíthetett rajta. A rengeteg pénz össze is jött, Zente megkapta a gyógyszert, és azóta is egyre javul az állapota. Most pedig az RTL Klub riportjában az édesanyja mesélt arról, hogy élték meg mindezt két év távlatából, és maga Zente is üzent újév alkalmából.

Az anyuka felidézte, hogy sűrű éven vannak túl, de két évvel a kezelés után a fia megtette az első segítség nélküli lépéseit. Beszélt arról is, hogy tudja, milyen sokan merítenek erőt még ma is a családi kitartásukból.

Zente után több hasonló sorsú gyereknek is sikerült összegyűjteni a pénzt a kezelésre, de még ennél is jobb hír, hogy erre a nagy összefogásra ma már nincs is szükség, mert idén áprilistól, egyedi méltányossággal már állami támogatással is elérhető a gyógyszer. Ilyen keretek között júniusban kapta meg az első gyerek, majd őt hamarosan többen is követték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!