Nincs gyanúsítottja a rendőrnő ellen elkövetett szexuális erőszaknak

2021. december 29. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális erőszak miatt tett feljelentést a Készenléti Rendőrség őrmestere, Zsiga Katalin december elején. Állítása szerint két kollégája a szüzességét elvéve megerőszakolta őt az egyik közös műszakjuk után. Zsiga a Blikknek akkor azt nyilatkozta, hogy egy, a kollégái körében keringő videóból szerzett tudomást a szexuális erőszakról. Azt mondták neki, hogy két, vele együtt szolgáló rendőr elkábította és megerőszakolta, mindezt pedig felvették videóra.

Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az ügyben a sértetten kívül hat embert hallgattak ki, de helyszíni szemle és adatgyűjtés is volt.

„Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított”

válaszolta Polt Péter Harangozó Tamás írásbeli kérdésére. A szocialista képviselő a nyomozás részleteiről érdeklődött, és kérdésére a legfőbb ügyész azt is megerősítette, hogy amennyiben indokolt lesz, „a nyomozó ügyészség vizsgálni fogja a sértettet ért esetleges megalázó bánásmód miatt az előljáró felelősségét is”.

Zsiga a videófelvételről azt mondta a Blikknek, hogy azt csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni. A Szegedi Nyomozó Ügyészség pár napja az rtl.hu megkeresésére ugyanakkor azt közölte, hogy a rendőrnő tanúvallomása szerint ilyen felvétel nem került a birtokába, és azt ő nem is látta.

„A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik”

– írták az rtl.hu-nak.

A rendőrnő elmondása szerint annyira emlékszik az esetből, hogy amikor az egyik nap visszatértek a határőrszolgálatból a nekik kijelölt panzióba, fájt a feje, így vacsora után rögtön elment aludni. Reggel még rosszabbul volt, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartva pedig elájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. A rosszulléte ellenére nem ment el később sem orvoshoz.

A rendőrnő arról is beszélt a Blikknek, hogy az egyik erőszaktevő beismerte neki a tettét. Állítása szerint azt mondta neki, hogy mindez azért történt, mert Zsiga nem adta oda magát önként. A rendőrnő azt is mondja, egyik kollégája meg is fenyegette hogy ne beszéljen a történtekről. Zsiga Katalin így is jelentést írta a parancsnokának, amelyben az erőszak mellett a videóról és a fenyegetésről is beszámolt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!