Egy rendőrnő feljelentette két kollégáját, amiért azok elkábíthatták, megerőszakolták és levideózták

2021. december 10. – 08:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester feljelentést tett, mert állítása szerint két kollégája a szüzességét elvéve megerőszakolta őt az egyik közös műszakjuk után.

Zsiga a Blikknek nyilatkozva azt mondta, hogy egy, a kollégái körében keringő videóból szerzett tudomást a szexuális erőszakról. Azt mondták neki, hogy két, vele együtt szolgáló rendőr elkábította és megerőszakolta, utóbbit pedig fel is vették videóra.

A rendőrnő annyira emlékszik az esetből, hogy amikor az egyik nap visszatértek a határőrszolgálatból a nekik kijelölt panzióba, fájt a feje, így vacsora után rögtön elment aludni. Reggel még rosszabbul volt, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartva pedig elájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. A rosszulléte ellenére nem ment el később sem orvoshoz.

Állítása szerint napokkal később egy, a Készenléti Rendőrségnél dolgozó ismerőse hívta fel, aki azt mondta neki, hogy egy olyan videó kering róla, amin látszik az, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Zsiga később maga is látta a felvételt.

A rendőrnő azt mondta, az egyik erőszaktevő beismerte neki tettét. Ő azt mondta, mindez azért történt, mert Zsiga nem adta oda magát önként. A rendőrnő állítja, egyik kollégája meg is fenyegette hogy ne beszéljen a történtekről.

Zsiga Katalin így is jelentést írta a parancsnokának, amelyben az erőszak mellett a videóról és a fenyegetésről is beszámolt. Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrnőnek a megerőszakolása után is együtt kellett dolgoznia a két, megerőszakolásával vádolt kollégájával, hiába jelezte, hogy erre képtelen a továbbiakban. Zsiga Katalin többé már nem is akar a rendőrségen szolgálni.

A Blikknek az Országos Rendőr-főkapitánysága azt közölte: „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz, és a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére”.

Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől