Borkai üzeni, jól van, bár a sokadik hír terjed arról, hogy öngyilkos lett

2021. december 29. – 12:41

Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Több vonalon is terjed a pletyka, ami arról szól, hogy Borkai Zsolt, Győr volt polgármestere tegnap öngyilkosságot kísérelt meg és kórházban fekszik. Megkérdeztük róla magát az érintettet, aki azt üzeni, köszöni, jól van, és ő is sokszor hallotta már a saját öngyilkosságának történetét.

Nem kizárt, hogy önhöz is el fog jutni a híre annak, hogy Borkai Zsolt tegnap öngyilkosságot kísérelt meg és kórházban van. Győrből jelentjük: az egészen konkrét részleteket tartalmazó állítás többször is eljutott már az elmúlt hetekben egyes helyi sajóorgánumokhoz, akár egy láncüzenet. Egy nagyobb hullám november elején Budapestig is elért, akárcsak a mostani. Annak idején megkerestük Borkai Zsoltot, aki mindenkit megnyugtatott a hogyléte felől. A pletyka azonban azóta egész Győrön végigsöpört és hetek óta tartja magát, többféle verzióban.

Most jellemzően nem is Facebookon terjed az álhír, inkább csak szóban. Ismét megkerestük ezzel kapcsolatban a volt győri polgármestert, aki a választ már azzal megadta, hogy felvette a telefont és beleszólt: „tessék, Borkai Zsolt”. Aztán ha nem is a legnagyobb örömmel, de kedélyesen reagált a rendíthetetlenül terjedő információra.

„Sokszor kerestek már ezzel kapcsolatban, az is eljutott hozzám még az elején, hogy az öngyilkosság sikerült. Aztán sokan látták, hogy ott vagyok például a kézimeccsen, vagyis élek. Valószínűleg ezért vett új kanyart a történet, és már arról szól, hogy csak öngyilkossági kísérletet hajtottam végre. Még olyat is hallottam, hogy a feleségem vágott le a kötélről – mondta kérdésünkre Borkai Zsolt.

”Nem tudom, ki és miért terjeszti ezt. Azt nem hiszem, hogy politikai oka lenne, mert én már régóta nem vagyok ott a politikai porondon.

Természetesen látom, hogy újabb posztjai is vannak az „ördög ügyvédjének” – utalt az éppen az ő ügyével hírhedtté vált blog új, Varga Judit igazságügyi miniszterről szóló bejegyzésre.

„Ami engem illet, nyugodtan leírhatják, hogy jól vagyok. És azt is, hogy a sportolói mivoltomnak köszönhetően van bennem elég erő ahhoz, hogy az átélt pokol után is folytatni tudjam az életemet. Nem teszem meg senkinek ezt a szívességet” – céloz a halálhírre, amiből szerinte, ahogy a mondás is tartja, az a tanulság is levonható, hogy sokáig fog élni.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!