Varga Judit feljelentést tesz az Ördög ügyvédje egy friss állítása miatt

2021. december 28. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit igazságügyi miniszter feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az Ördög ügyvédje egy Facebook-posztja miatt, közölte a Facebookon a miniszter.

A Borkai-ügyben elhíresült Ördög ügyvédje egy kedd délelőtti posztjában bizonyítékok nélkül közzétett egy Varga magánéletére vonatkozó célzást, amelynek itt nem adunk nagyobb nyilvánosságot.

A feljelentést rágalmazás vétsége ellen teszi a politikus. Azt írta, „a baloldal akkora bajban van, hogy sem a karácsony, sem a családok, sem a nők nem jelentenek semmilyen akadályt, ha mocskolódásról vagy lejáratásról van szó. A személyemmel kapcsolatos minden, Az ördög ügyvédje facebook oldalon megjelent állítás valótlan (…).”

A politikus azt ígéri, hogy „a hazugságot továbbterjesztő sajtóorgánumokkal szemben a megfelelő büntető-és polgári jogi lépéseket, szükség esetén”, szintén megteszi.

Az ügy azért lehet a jövőben érdekes, mert

  • egyrészt a Borkai-ügy után most újra téma lesz, hogy ki áll a Facebook-oldal mögött. Ez egyébként már bírósági szakaszban van.
  • másrészt ha esetleg eljut odáig az ügy, magát az állítást is vizsgálhatják majd, hogy valótlan-e, alkalmas-e a becsület csorbítására.
  • harmadrészt pedig ez az Ördög ügyvédjének második erős állítása a – lényegileg igaz, de nem minden elemében bebizonyosodott – Borkai-jachtozós posztsorozata után, és most kiderülhet, hogy mennyire tud hiteles lenni, ami főleg a választások előtt lehet fontos kérdés.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!