Covid-osztályon dolgozók üzenete: lelkileg is rendkívül megterhelő ez a munka, mindenki oltassa be magát!

Legfontosabb

2021. december 26. – 09:45

Másolás

Vágólapra másolva

Covid-osztályon dolgozók karácsonyi videóüzenetét tette közzé a magyar kormány Facebookon. A 1,5 perces videóban arról beszélnek, hogy lelkileg is rendkívül megterhelő a munka a koronavírusos betegeket fogadó intenzív osztályokon, a dolgozók azonban nem adhatják fel, és az adrenalin is hajtja őket.

Az egyik munkatárs arról beszél, hogy egy világjárvány nem múlik el magától, egy csettintésre, hanem mindenkinek tennie kell érte. A koronavírus egy orosz rulett, nem lehet tudni, hogy kiből mit vált ki. Kálmán Erika, intenzív terápis szakápoló azt üzente karácsonyra, hogy az emberek kérjék az oltást, és adassák be maguknak a vakcinát.

A legutóbbi adatok szerint Magyarországon is terjed az omikron variáns, már 61 ilyen esetet észleltek itthon. A napi halálozási adat is magas, összesen pedig már több mint 38 ezren vesztették életüket Magyarorszgáon a koronavírus miatt. Világszerte eddig közel 5,4 millió halálos áldozata van a járványnak.

Oltásra továbbra is az eeszt.gov.hu címen lehet regisztrálni. György István államtitkár vasárnapi üzenetében arról beszélt, hogy egy éve adták be az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon, a járvány viszont még mindig velünk van. A politikus közölte, hogy januárban több oltási akciót is tervez a kormány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!