Horváth Csaba visszavonja a Hadházy Ákos ellen tett feljelentését

2021. december 22. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még az előválasztás során írta azt egy posztjában, hogy Zugló Önkormányzata „stikában, a nyilvánosságot kerülve” hirdette meg eladásra az Egressy út 102–104., 106., valamint az Angol utca 28. címen található ingatlanokat. Horváth Csaba polgármester ezen állítások miatt feljelentést helyezett kilátásba, majd miután Hadházy nem vonta vissza állításait, meg is tette ezt.

A zuglói önkormányzat azt írta közleményében, hogy a pályázat teljesen nyílt volt, országos napilapokban, Zugló online felületein, a polgármesteri hivatal és az értékesítendő ingatlan hirdetőtábláin, valamint az Ingatlan.com-on is meghirdették.

Hadházy az előválasztás és a feljelentés után megkereste Horváthot, és azt mondta neki, hogy sajnálatosan félreérthetően fogalmazott. „Az eladásra használt »stikában«️ jelzőt az augusztusi időpontra értettem, illetve arra, hogy a képviselő-testület helyett a gazdasági bizottság döntött. Nem állt szándékomban azt a látszatot kelteni, hogy az önkormányzat szabálytalanul írta volna ki a pályázatot” – idézte Hadházyt a közlemény.

Erre válaszul Horváth visszavonta a feljelentést.

„Azóta újra találkoztunk, mert elindult közöttünk egy párbeszéd és nem csak az önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatban. Ebben az ügyben is szeretnénk minél jobb megoldást, minél jobb kompromisszumot kidolgozni, ami a telkek közvetlen közelében élő zuglóiak érdekét is szolgálja, de az Önkormányzat anyagi lehetőségeire is tekintettel van. És mivel megtörtént a hibás állítások korrigálása képviselő-jelölt úr részéről, így a feljelentés is okafogyottá vált” – mondta a polgármester.

Zugló az ellenzéki előválasztás egyik forrópontja volt. Hadházy az MSZP-s Tóth Csabával küzdött (volna) meg a képviselőjelölti posztért, de végül Tóth visszalépett, miután ellenzéki oldalról is sok támadást kapott tisztázatlan telekügyei miatt. Hadházy a Momentum támogatásával indult, amelynek akkori elnöke, Fekete-Győr András szerint minden Zuglóba került száz forintból negyvenet ellopnak, és jelöltjükkel valódi változást szeretnének a politikában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!