A DK feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt

2021. december 22. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

A DK hivatali visszaélés miatt feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását, írja az MTI.

A párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, hogy az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Azt mondta, az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll.

Szerinte Orbán Viktor számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához vagy módosításához, ez lehet az egyetlen oka, hogy a volt államtitkárt „még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne”.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára azután mondott le, hogy hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt Polt Péter legfőbb ügyész múlt kedden kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését.

Völnert azzal gyanúsítják, hogy több alkalommal is 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már novemberben letartóztattak. A kenőpénzek arra szolgáltak, hogy a politikus államtitkárként és miniszterhelyettesként előre megnevezett személyeket nevezzen ki bírósági végrehajtónak, vagy hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

Itt olvashat arról részletesen, miről is szól Völner Pál korrupciós ügye.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom