Orbán: Ha befolyásolni próbálnám a közmédiát, akkor még jobban kritizálnának

2021. december 21. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai AP hírügynökség arról kérdezte Orbánt, pontosan mennyi migráns érkezett a Balkánra, mert az Orbán által említett százezres szám a Frontex szerint fele ennyi – mondta az újságíró.

Mi százezer határsértési kísérletről beszélünk, az osztrákok szerint 30 ezren érték el Ausztriát, Brüsszel meg megint más számokról beszél. Nem tudjuk pontosan, hogy ez a százeres szám mennyi embert jelent – válaszolta Orbán.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A Pegasus-üggyel kapcsolatban a kormányfő arról beszélt, hogy minden egyes eljárást a Belügyminisztérium kezdeményez, nem az Igazságügyi Minisztérium, ennek ugyanis másik minisztériumtól, a belügytől kell érkeznie – vezette le. Pintér Sándor azt mondta, nem történt törvénytelen megfigyelés – hangsúlyozta.

A közmédia szerepéről is kérdezte Orbánt. Politikai utasításokat adtak a közmédiában, a közmédia nem ad mindkét félnek ugyanannyi időt – mondta az újságíró. Orbán arról beszélt, a kormányzat nem befolyásolhatja a közmédiát. A választások tiszták lesznek, a kormánypárt pedig nem befolyásolja a közmédiát abban, hogy mit tesz – nyomatékosította a miniszterelnök.

Szerinte a magyar sajtó „pluralista”, a nyugati „hegemonista”. „Nálunk színes véleménykavalkád van.” Nálunk a média 50 százaléka konzervatív, a másik 50 százaléka progresszív, liberális – fejtette ki a kormányfő. Ami itt van, azt nem tartják normálisnak, mert nem olyan mint Nyugaton – tette hozzá. Ha befolyásolni próbálnám a közmédiát, akkor még jobban kritizálnának – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!