Egyelőre mégsem lesz létszámcsökkentés a makói gumigyárban

2021. december 21. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

December elején még úgy tűnt, hogy inkább visszafizeti a munkahelymegtartó támogatások egy részét a makói Continental gumigyár, csak hogy szabadon kirúghassa az alkalmazottait, azonban most az MTI azt írja, hogy jövő év második feléig még várnak ezzel. Alkatrészhiányra hivatkozva még októberben jelentette be a cég, hogy megválik 140 dolgozójától.

Most azt közölték, hogy mivel megnőttek a rendelések, megszűnt a kapacitástöbblet, így továbbra is 1500 fővel működhet a gyár beleértve a kölcsönzött munkaerőt is. Arról viszont nem döntöttek még hivatalosan, hogy jövő évben később lesz-e létszámcsökkentés. Ezt a következő hónapok piaci helyzete határozza meg a cég kommunikációja szerint. A makói gyár 1,7 milliárd állami támogatást vissza is fizetett a kamatokkal együtt.

A Continental összesen 8000 embert foglalkoztat országszerte, ebből a makói telephely a legnagyobb Magyarországon. Az előző évhez képest azonban csaknem 17 százalékkal csökkent a nettó árbevétele, ráadásul két éve 3,3 milliárd, tavaly pedig 3,4 milliárd forint veszteséget termeltek adózás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!