Az Országgyűlés sajtófőnöke szerint Kövér kabinetfőnöke sosem lakott alapítványi tulajdonú lakásban

2021. december 20. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

A 24.hu november elején alaposan körüljárta azt a kérdést, hogy Kövér László kabinetfőnökének, dr. Veress Lászlónak a családja használ egy II. kerületi villalakást, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg, és ezt többek között maga Veress László is megerősítette. Mármint azt, hogy használja, azt nem, hogy ott lakna, bár a 24.hu szerint egy alkalommal anyósa nyitott ajtót, és családja is ismerősként használta a környezetet.

Az Országgyűlés sajtófőnöke hétfőn közleményt küldött az MTI-nek, amiben az áll, hogy „ellenzéki sajtótermékek és egyes ellenzéki politikusok valótlan állításával szemben dr. Veress László, az Országgyűlés elnöki titkárságának vezetője és családja soha nem lakott és jelenleg sem lakik semmiféle alapítványi tulajdonban lévő ingatlanban. Az elnöki titkárság vezetőjével szemben soha nem folyt és jelenleg sem folyik semmiféle hatósági nyomozás vagy büntetőeljárás. Dr. Veress Lászlónak kizárólagos tulajdonában és használatában van a 2006 és 2010 között épült székelyföldi családi háza” – sűrítette egybe a sokféle reakciót, amik közül a legutolsó például egy múlt heti, Juhász Péter által készített videó miatt született.

Az ügyben, pontosabban a villát megvásárló Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal kapcsolatban sikkasztás miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemrég. A céget eredetileg határon túli magyar fiatalok támogatására hozták létre, majd a külföldről az alapítvány számlájára érkezett 320 millió forintból 240 millióért egy 164 négyzetméteres budai villalakást vettek 2019-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!