A tévéember most antennahálózatot épített ki, társaival évi ötmilliót spórolt meg az Uzsoki Utcai Kórháznak

2021. december 20. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Évek óta adományoz tévéket vagy épít ki antennahálózatokat a magyar kórházakban szívjóságból Ellenbacher Attila tévészerelő: Ellenbacher 2012-ben kezdte a megsegítést, 2018 óta ezt már alapítványi formában, a Ne Dobd Ki Alapítványon keresztül űzi. A járvány ideje alatt, 2020-ban összesen 369 tévét ajándékozott a kórházaknak, ennek kb. felét amúgy a Tesco biztosította. Azóta is járt már például a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, ott ötven LCD-televíziót raktak fel, most pedig az Uzsoki Utcai Kórházban jótékonykodtak – ám most nem tévékkel, hanem antennaátalakítással.

Azt írta a Facebookon, hogy az elmúlt két évben a járvány miatt olyan antennahálózatok kiépítését nem tudták vállalni, amik az adott kórházak kórtermeit is érintették volna, ezeket a szereléseket el kellett halasztaniuk, viszont az Uzsoki Utcai Kórházban a központi antennarendszert kellett rendbe tenni, hogy csökkenthessék a havi díjat. Hasonlót már csináltak Ellenbacherék a kórház Hungária körúti telephelyén is.

„Az elmúlt hétvégén ketten, 9 órai munkával átalakítottuk a fejállomást, melynek eredményeképpen, bár csak 20 tv-csatorna fogható, de a kórház éves antennaköltségét 5 millió Ft-tal lecsökkentettük. 2019 óta ez volt a nyolcadik antennakiépítés munkánk, amit budapesti kórházban végeztünk” – írta a jótékonykodó szerelő.

Ellenbacherék egyébként örömmel fogadnak önkéntes villanyszerelőket és pénzügyi felajánlásokat is alapítványuk működtetéséhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!