A tévéember most antennahálózatot épített ki, társaival évi ötmilliót spórolt meg az Uzsoki Utcai Kórháznak

2021. december 20. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Évek óta adományoz tévéket vagy épít ki antennahálózatokat a magyar kórházakban szívjóságból Ellenbacher Attila tévészerelő: Ellenbacher 2012-ben kezdte a megsegítést, 2018 óta ezt már alapítványi formában, a Ne Dobd Ki Alapítványon keresztül űzi. A járvány ideje alatt, 2020-ban összesen 369 tévét ajándékozott a kórházaknak, ennek kb. felét amúgy a Tesco biztosította. Azóta is járt már például a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, ott ötven LCD-televíziót raktak fel, most pedig az Uzsoki Utcai Kórházban jótékonykodtak – ám most nem tévékkel, hanem antennaátalakítással.

Azt írta a Facebookon, hogy az elmúlt két évben a járvány miatt olyan antennahálózatok kiépítését nem tudták vállalni, amik az adott kórházak kórtermeit is érintették volna, ezeket a szereléseket el kellett halasztaniuk, viszont az Uzsoki Utcai Kórházban a központi antennarendszert kellett rendbe tenni, hogy csökkenthessék a havi díjat. Hasonlót már csináltak Ellenbacherék a kórház Hungária körúti telephelyén is.

„Az elmúlt hétvégén ketten, 9 órai munkával átalakítottuk a fejállomást, melynek eredményeképpen, bár csak 20 tv-csatorna fogható, de a kórház éves antennaköltségét 5 millió Ft-tal lecsökkentettük. 2019 óta ez volt a nyolcadik antennakiépítés munkánk, amit budapesti kórházban végeztünk” – írta a jótékonykodó szerelő.

Ellenbacherék egyébként örömmel fogadnak önkéntes villanyszerelőket és pénzügyi felajánlásokat is alapítványuk működtetéséhez.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom