369 tévét ajándékozott idén kórházaknak, de nem volt mindig könnyű dolga

2020. december 28. – 20:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenbacher Attila tévészerelő, akinek évek óta van egy különös missziója: tévéket adományoz egészségügyi intézményeknek. Idén a koronavírusjárvány miatt különösen nagy figyelem irányult az egészségügyre és egészségügyi intézményekre, de a járvány más szempontból is befolyásolta az adományozást 2012-ben kezdő, és 2018 óta alapítványi formában (Ne dobd ki Alapítvány) folytató Ellenbacherék jótékonykodását.

Ellenbacher Attila az adományozásra szánt tévékkel – Fotó: Facebook
Ellenbacher Attila az adományozásra szánt tévékkel – Fotó: Facebook

Tavasszal ugyanis először a DPC Szent László Kórházat és a Kútvölgyi karanténkórházat kereste meg, hogy tévéket adományozzon. A Kútvölgyiben ez sikerült is, „a karanténtömb részére tv-készülékeket szállítottunk és a kórház vezetőségét összekapcsoltam a Vodafone-nal, így rövid időn belül a távközlési szolgáltató internet- és tv-szolgáltatást épített ki az ott tartózkodó emberek részére” – idézte fel éves összefoglalójában. A Szent Lászlóban akkor halasztani kellett a kijelölt épületben a tévék behelyezését, mivel az addigra már megtelt covidos betegekkel.

Hasonlóan nehéz dolguk volt a Honvédkórházzal, aminek a budai, Szanatórium utcai telephelyét keresték meg, de ott „a kórház Főparancsnokának időközbeni átvezénylése miatt a kommunikáció teljes mértékben megszűnt, és több hét után sem tudtuk a kapcsolatot a Kórházzal működő képessé tenni” – idézte fel éves összefoglalójában. Az Uzsoki kórház Hungária körúti telepén viszont komplett antennarendszert üzemeltek be. A nehézségek persze nem lephették meg Ellenbacher Attilát, akiről korábban, még az Indexen többször írtunk, bemutatva azt például, hogy milyen ellenállásba ütközött például az onkológiai intézetben (ahová csak Kásler Miklós miniszterré kinevezése után tudott bejutni az adományaival), vagy amikor több kórház úgy fogadta az adományát, hogy garanciát is elvárt az ajándékba kapott tévék mellé.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Az idei, a járvány miatt különleges évben az alapítvány – amely munkáját számos szervezet és cég segítette, csak a Tesco mintegy száznyolcvan tévével – idén végül 369 darab LCD- és LED-tévét adományozott kórházaknak és néhány más egészségügyi vagy szociális intézménynek. A legtöbb, 74 darab az Uzsokiba került került, a Szent János kórház 54, a siófoki kórház 30 darab tévét kapott. Összesen 22 intézményt támogattak, köztük volt egy alapítvány, egy szociális intézmény és a gödöllői mentőállomás is. A tévék mellett egyes helyek dvd-lejátszókat is kaptak az alapítványtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!