Karácsony: Rogán Antal dolgozószobájában találták ki, hogy Gattyán induljon a választáson

2021. december 18. – 21:15

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely szerint Gattyán György pénteken bejelentett új mozgalma a Fidesz zsoldjában álló kamu párt. A főpolgármester erről az RTL Klub híradójában beszélt.

Gattyán György, a vagyonbecslések alapján 245 milliárd forintnyi értékkel a harmadik leggazdagabb magyar pénteken jelentette be, hogy a novemberben közhírré tett mozgalmát Megoldás Mozgalom néven párttá alakítja, és elindul a 2022-es választásokon. A szexiparból meggazdagodott Gattyán azt állítja, hogy a célja egyértelműen a kormányváltás, de az ellenzék pártjai azt gondolják, indulása inkább a Fidesz érdekében állhat.

Az RTL Klub híradójának Karácsony Gergely szombaton arról beszélt, hogy Gattyán politika felé fordulását szerinte Rogán találta ki.

„Gattyán György és mások mind a Fidesz zsoldjában álló kamu pártok és kamu jelöltek. Én azt javaslom, hogy senki ne vegye komolyan ezeket, Rogán Antal dolgozószobájában találták ki, hogy Gattyán György induljon a választáson.”

Gattyán az elmúlt napokban azt mondta, hogy részben az ellenzéki pártok gyenge eredménye sarkalta arra, hogy beleálljon a politikába. Azt, hogy a gyenge eredmény alatt pontosan mire gondolt, nem fejtette ki, de éppen két napja kiszivárgott egy állítólagos összellenzéki közvélemény-kutatás, ami szerint a Fidesz-KDNP a korábbi szoros állás után hirtelen utcahosszal vezet az ellenzék előtt. A közvélemény-kutatás híre több szempontból is fura, egyebek mellett nincs gazdája sem, és nem tudni a módszertanáról sem semmit, miközben ilyen rövid idő alatt ilyen nagy változások nem nagyon szoktak előfordulni a párttámogatottságokban.

Karácsony egy mondattal reagált ezekre a szivárgó adatokra: „Ez a kutatás szerintem full kamu, engem ez a legkevésbé sem érdekel”

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom