Az oltás megtagadásáért eltiltott tanárokért tüntettek Devecserben

2021. december 18. – 19:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az oltást elutasító tanárok mellett tüntettek Devecserben, ötven autó sávlezárással tiltakozott az ellen, hogy a nem oltató pedagógusok nem taníthatnak tovább. A tüntetésen résztvevő tanárok nem mertek nyilatkozni, mert a tankerületi vezető azt megtiltotta.

A koronavírus elleni védőoltást december 15-ig fel nem vevő pedagógusok kormánydöntés alapján nem taníthatnak tovább a járványhelyzetben. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a pedagógusok tíz százaléka utasítja el az oltást, ez alapján akár 4-5 ezer pedagógus is kieshet a rendszerből.​

A devecseri autós demonstráción Ferenczi Gábor, a Veszprém megyei kisváros polgármestere is felszólalt. Az eseményről tudósító ezzel ATV Híradójának azt mondta, felháborítónak tartja a rendelkezést:

„Fizetés nélküli szabadságra küldik őket, megalázzák őket, tulajdonképpen semmibe veszik a jogaikat, a gyermekek tanulásához való joga is sérül.”

A tiltakozó tüntetésen demonstráló tanárokat az ATV beszámolója szerint a helyi tankerületi vezető eltiltotta a nyilatkozattól, aki szoba áll a sajtóval, annak azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyát.

A pedagógusok kötelező oltása miatt két szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete január 31-re hirdetett figyelmeztető sztrájkot. Az Emmi szerint a pedagógussztrájk csak baloldali kampányakció.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!