Novák Katalin is felszállt a Fekete-Győr-féle babahordozó-vonatra

2021. december 17. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Kevés politikusi Facebook-poszt kelt akkora hullámokat, mint Fekete-Győr András a napokban posztolt kisbabás képe. Tegyük gyorsan hozzá, hogy nem magától: a poszt és a téma felkapottságát az alapozta meg, hogy Rákay Philip fideszes véleményvezér nyilvánosan beleszállt.

„Szép új világ” – kommentálta a továbbosztott képet, amiből a legtöbben azt a következtetést vonták le, hogy Rákaynak azzal van baja, hogy egy apuka férfiatlan módon magára kötözi a gyerekét. A gúnyos posztot Rákay végül törölte, és több körben – többek között Bolgár György műsorában – kifejtette, hogy neki valójában nem ezzel, hanem Fekete-Győrrel általában van baja. Ám ez már nem sokat segített rajta, a többség egyértelműen úgy könyvelte el, hogy a kisbabájuk gondozásában a részüket intenzíven kivevő apákon gúnyolódott, csak a reakciókat látva próbált egy másik, elég erőltetett olvasatot adni a posztjának.

Ezek után pont az történt, amit várnánk: a történet kiváltott egy közösségimédia-ellenhullámot, amelyben politikusok és magánemberek férfiakat (saját magukat vagy a gyerekük apját) ábrázoló, babahordozós képeket posztolnak. A jelenség eddig elsősorban ellenzéki, liberális körökben hódított, péntek reggel azonban átlépett egy határt, amikor Novák Katalin családügyi miniszter is felült erre a vonatra. Novák Rákayt ugyan nem hozta szóba (egy kormánypárti megmondóembert nyilvánosan kritizálni mégiscsak túlzás lenne!), de egyértelműen az esetre reagálva posztolt a férjéről egy régi, babahordozós képet, és ezt írta hozzá:

„Nosztalgia: a férjem és ma már szinte felnőtt fiunk 2004-ben. Egyetértek: a babának és az édesapának, édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség. A családpolitikánk éppen erről is szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!