Philip betelefonált Bolgár úrhoz, hogy megvédje magát a kisbabahordozó-gate-ben

2021. december 15. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Rákay Philip betelefonált a Klubrádióba élő adásban Bolgár György műsorába, hogy megvédje a posztját, amiben Fekete-Győr Andrásnak a kisbabájával készült szelfijét szerkesztette ki „szép új világ” kommenttel ellátva. Rákay szerint ok nélkül indult gyűlöletcunami ellene a posztja miatt.

Rákay Philip jobboldali véleményvezér szerint ok nélküli gyűlöletcunami indult ellene, amiért reposztolta Fekete-Győr András Momentum-politikus néhány hetes kisbabájával készült szelfijét, ami alá a fideszes kommunikátor azt írta: „Szép új világ…:D”. A bejegyzés ellen sokan felszólaltak, majd Rákay végül levette a posztot.

Fotó: Fekete-Győr András / Facebook
Fotó: Fekete-Győr András / Facebook

Rákay a Klubrádió műsorában fura, banális felzúdulásról beszélt, és elmondása szerint nem érti, hogy „mire ez az egész”. Mint mondta, ő nem kezdett gyalázkodni, most mégis gyűlöletcunami indult ellene, „mindenki megpróbál belelátni valamit, ami nem volt benne”. Az, hogy a kommentelők milyen vállalhatatlan kommenteket írnak, azt szerinte „mindenkinek be kell áraznia, a Facebook egy ilyen felület”, ezért Fekete-Győr Andrásnak is számolnia kell azzal, hogy amit kitesz, az politikai térbe kerül.

Rákay azt mondta, a „szép új világ” megjegyzése több mindenre is vonatkozhatott:

  • bele lehet érteni, hogy Fekete-Győr néhány hete még miniszterelnök akart lenni, most pedig egy konyhában kisbabázik;
  • hogy ő mennyire nem ért egyet Fekete-Győrrel semmiben, akitől egy világ választja el;
  • és az is benne van, hogy a politikus „aranyoskodva, cukiskodva próbál lájkokat gyűjteni”, miközben olyan, Rákay szerint minősíthetetlen kijelentéseket tett, mint hogy le kell cserélni a legfőbb ügyészt és másokat, és satuba kell szorítani azokat, akik nem akarnak önként lemondani.

Rákay azt mondta, nem arról van szó, hogy Fekete-Győr a kendőben összebújva tölti a kisfiával a délutánt, hiába egy ilyen kép alá kommentelt, hiszen neki is van két fia, és ő is babusgatta őket. „Nem lehet egyik nap börtönnel és felcsúti perrel fenyegetni, a másikon meg kisbabával cukiskodni.” Később kérdésre elismerte: az is benne volt a „szép új világ” kitételben, hogy az új politikusgeneráció a konyhában apáskodik.

Elmondása szerint nem bánta meg a posztját, azt csak azért vette le, mert a kommentelők már az emberi minőségét megkérdőjelező mondatokat tettek ki, és már nem tudott a több száz komment között rendet tenni.

Fekete-Győr András Rákayra reagálva ezt posztolta szerdán: „Kedves Kálmán/Philip! Ideje egy picit beszélnünk a férfiasságról. Nem attól lesz ugyanis férfias valaki, hogy nem vállal át terheket a párjától a gyereknevelésben – éppen ellenkezőleg. Sőt, képzeld, az a férfi sem változik hirtelen nővé, aki tud főzni vagy pelenkázni.

Tudod, hogy ezzel szemben mi az, ami férfiatlan? Beszólni egy apának, aki a lehető legszorosabb kötődést igyekszik a gyerekével kialakítani, majd a reakciókat látva reszkető kisnyusziként törölni a posztot. Úgy tűnik, hogy ez már a saját szavazóitoknak is egyértelmű. Lehet, hogy elgondolkozhatnátok ezen.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!