Tiborcz: Elengedhetetlen az összefogás a szükségben

2021. december 14. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva


Novemberben koronavírusban meghalt a mórahalmi mentőállomás egyik 47 éves mentőse, három gyermeket nevelő felesége hiteleik miatt is nehéz helyzetbe került, írja a Blikk.

Gera Zsolt, a mórahalmi Központi Orvosi Ügyelet Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a mentős családját maga Tiborcz István látogatta meg. Tiborcz a család minden adósságát kifizette, és megígérte, hogy a továbbiakban is segíteni fog nekik.

Ahogy Gera fogalmaz: megállapodtunk abban, hogy kilép a névtelenségből, hogy mások is kezet nyújtsanak a rászorulóknak. Sok mindenről beszélgettünk, de mondott valamit, ami még most is visszacseng a fülemben:

Annyi helyre kell a segítség, hogy elengedhetetlen az összefogás a szükségben. Azok az emberek, akik nap mint nap az életüket kockáztatják az embertársaikért, mentősök, tűzoltók, rendőrök éppúgy megérdemlik, hogy a bajban rajtuk és családjaikon is segítsen valaki.

Gera ír arról is, hogy a miniszterelnök milliárdos veje mindenkinek vitt ajándékot is, kinek egy legót, kinek egy tabletet, kinek egy fényképezőgéphez való állványt. És ha azt hinnék, hogy egy bizonyos vagyoni szinten felül az emberek csak kockadesszert mangó-kókuszt, Nuance eper-tonkát képesek enni desszertnek, az nagyon téved, például Tiborcz szívesen fogyasztja az egyszerűbb édességet is:

Ültünk a kis teraszból átalakított étkezőben, a kihúzható kis asztal mellett egy széken, és Esztike által készített kókuszgolyót majszoltuk. Észre sem vettük, hogy órák teltek el.

Mészáros Lőrinc is jótékonykodott a minap, saját zsebbe nyúlt, hogy a szegedi nyugdíjasok a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthassák meg bérleteiket egy szegedi élményfürdő- és wellness-szolgáltatásaira.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom