Hétfőn még a szokásosnál is nehezebb lehet a budapesti közlekedés Macron látogatása miatt

2021. december 12. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn Budapesten külföldi delegációk közlekedése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése alapján.

A delegációk miatt több forgalmas útvonalat, csomópontot időszakosan lezárhatnak, a közlekedést rövid időre megállíthatják. A korlátozások a BKK járatait is érintik, ezért hétfőn Budapesten a felszíni közlekedésben hosszabb menetidőkre kell számítani.

Érdemes a metrót választani, és a megszokottnál korábban útnak indulni.

Az I. kerületi Lánchíd utcát hosszabb időre, várhatóan 10 órától 22 óráig lezárják a forgalom elől, a 105-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár helyett a 178-as autóbusz Alagút utca, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyein áll meg.

Az aktuális közúti és közösségi közlekedési változásokról a Bkkinfo.hu oldalon, valamint a BKK Info Facebook-oldalán lesznek friss információk.

Hétfőn Magyarországra látogat Emmanuel Macron francia köztársasági elnök, és csúcstalálkozón vesz részt a visegrádi országok miniszterelnökeivel. A tervek szerint a francia államfő kétoldalú megbeszélést folytat Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, azután csatlakozik a V4-ek kormányfői egyeztetéséhez. Orbán után az ellenzéki vezetőkkel, többek között Márki-Zay Péterrel és Dobrev Klárával is Karácsony Gergellyel is találkozik a francia elnök a budapesti francia nagykövet rezidencáján. A főpolgármester kezdeményezésére beiktatott találkozó eredetileg a Városházán lett volna, biztonsági okokból azonban a nagyköveti rezidenciára esett a választás, így a XII. kerületi Csaba utcában is korlátozzák majd a forgalmat hétfőn. .

Macron csütörtökön egy sajtótájékoztatón válaszolt a hétfői budapesti vizittel kapcsolatos kérdésre, kijelentve, hogy Orbán Viktor politikai ellenfél, de európai partner. Megjegyezte, hogy a huszonhét európai kormány- és államfőnek együtt kell működnie Európáért, és meg kell találniuk a kompromisszumokat. „Még akkor is, ha vannak komoly nézeteltéréseink. És vannak például a jogállamiság kérdésében. De az önállóság, a fejlődés tekintetében hasznos kompromisszumokat köthetünk” – sorolta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!