Megvan az MSZP választási listája, Mesterházy Attila az első 25-be sem fért be

2021. december 11. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP Országos Elnöksége és Választmánya szombaton döntött arról, hogy kiket jelöl az ellenzéki pártok közös listájára a 2022-es országgyűlési választásokra.

„Az MSZP a demokrata ellenzéki szövetség alapítójaként és motorjaként minden erejével támogatja Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelöltet és a demokrata ellenzéki szövetség valamennyi közös jelöltjét a 2022. évi országgyűlési választáson” – olvasható a közleményben.

A listát Tóth Bertalan pártelnök vezeti, és ahogyan az várható volt, nem szerepel a listán Tóth Csaba, a párt jelenlegi frakcióvezető-helyettese, ellenzéki előválasztási győzelme ellenére viszont az első tíz jelölt között ott van Harangozó Tamás és Korózs Lajos is. A párt jelenlegi parlamenti frakciójából nem szerepel a listán Hiszékeny Dezső, Szabó Sándor és Varga László sem, ők mind nagy eséllyel indulnak egyéniben. A lista végén szerepel Hiller István jelenlegi választmányi elnök és Kunhalmi Ágnes is.

Némi meglepetésre csak a tizedik helyre került Bangóné Borbély Ildikó. Mivel hat vagy hét frakció között osztják majd szét a közös listán helyeket (reálisan 40-50 helyről van szó), igen csak kicsi a valószínűsége, hogy innen bekerülhet majd a parlamentbe.

A közlemény alapján az első tíz jelölt a következő:

 1. Tóth Bertalan
 2. Molnár Zsolt
 3. Harangozó Tamás
 4. Komjáthi Imre
 5. Gurmai Zita
 6. Szelényi Zoltán
 7. Korózs Lajos
 8. Pollreisz Balázs
 9. Márton Roland
 10. Bangóné Borbély Ildikó
 11. Hegyi Gyula
 12. Nemény András
 13. Bihal Dávid
 14. Tüttő Kata
 15. Kis Andrea
 16. Csaba István Jácint
 17. Horváth Soma Ádám
 18. Teleki László
 19. Heringes Anita
 20. Mirkóczki Zita
 21. Kovácsné Varga Ildikó
 22. Nemes Andrea Henriett
 23. Kunhalmi Ágnes
 24. Hiller István
 25. Grőber Attila

Ebben a cikkünkben végigvettük, miért is okoz fejtörést a listaállítás, ugyanis ez alapjaiban befolyásolhatja, hogy ki mekkora frakcióra számíthat jövő tavasztól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!