Már lehet időpontot foglalni az 5-11 évesek oltásához az interneten

2021. december 11. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt az internetes időpontfoglaló az 5-11 évesek gyermekek oltásához – közölte a koronavírusról tájékoztató hivatalos oldal. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették – írják. A gyermekek oltása december 15-én szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon, az első gyermekvakcina szállítmány várhatóan kedden érkezik Magyarországra és 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt.

A gyermeküket már érvényesen regisztrált szülők itt tudnak időpontot foglalni:

https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Az időpontfoglalóba a már regisztrált gyermek TAJ-számával és születési dátumával tudnak belépni a szülők, ezután tudnak időpontot és kórházi oltópontot választani. Az 5-11 éves gyermekek esetében a vakcina nem választható, az időpontfoglaló kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer-Biontech vakcinát ajánlja fel, a korábbi tájékoztatás alapján az 5–11 évesek egyharmad adag vakcinát kapnak.

A legkisebbek oltását a házi gyermekorvosnál is kérhetik a szülők. Aki a gyerekorvosnál szeretné oltatni a gyerekét, annak is kell regisztrálni a vakcina.gov.hu oldalon, de a gyermekorvos fog időpontot adni az oltásra, az EESZT-ben nem kell regisztrálni a gyermeket. A gyermekorvosok a hét elején kaptak körlevelet, hogy mérjék fel az igényeket a praxisaikban, és ez alapján osszák be a gyerekeket az oltásra.

A Covid–19 elleni védőoltással kapcsolatban felmerülő szülői aggályokra ebben a cikkünkben olvashatja a válaszokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!