Láng Zsolt: Megpróbálják ellehetetleníteni a Városháza-ügy vizsgálóbizottságát

2021. december 6. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan próbálják ellehetetleníteni a Városháza-ügy miatt létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, de a Fidesz–KDNP testületi tagjai mindent megtesznek azért, hogy tisztázzák, mi történik a Városházán, a baloldali frakció körül, és hogyan mennek az ingatlaneladások – közölte a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, amit a vizsgálóbizottság ülését megelőzően tartott, írja az MTI.

Láng Zsolt szerint a testületnek két hetet adtak arra, hogy vizsgálódjon és készítse el a jelentését, de ennyi idő semmire nem elég. Mivel baloldali többség van a bizottságban, az olyan döntéseket hozhat, amelyeket a baloldali bizottsági tagok szeretnének. Láng szerint ettől függetlenül a Fidesz–KDNP politikusai komolyan veszik a munkát, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy válaszokat kapjon a közvélemény a feltett kérdésekre.

Közölte, hogy a fővárosi vagyonkezelő munkatársait levélben keresték meg azért, hogy megismerhessék a társaság struktúráját: azt, hogy az ingatlanértékesítéseknél, pályázatoknál kinek mi a feladata, hogyan néz ki a pályáztatás és a lebonyolítás. Azt kérték, hogy akik ebben részt vesznek, jöjjenek el, és adjanak betekintést a folyamatokról a bizottság előtt – mondta. A vagyonkezelő munkatársai azonban nem jelennek meg a bizottság előtt, helyette írásban válaszolnának a kérdésekre. Ebből is látszik, hogy folyamatosan próbálják „ellehetetleníteni a munkánkat” – állítja Láng Zsolt. A testületnek a közgyűlési döntés értelmében pénteken el kellene készítenie a jelentését, ez lehetetlen – mondta.

„Bármennyire is minket, az orosz titkosszolgálatot és nemzetközi összeesküvéseket lát Karácsony Gergely az ügy mögött, nem fogja elvenni a kedvünket, és folytatjuk a munkát.”

A Városháza-üggyel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!