A VII. kerületi pókember-betörő kivett egy lakást, és 2,4 millió forintnyi tárgyat lopott el belőle

2021. november 29. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Még november elején közölte a rendőrség honlapja, hogy elfogták azt az alpinista tehetségű betörőt, a 38 éves B. Lászlót, aki a gyanú szerint február 22-én délelőtt egy Károly körúti társasház egyik lakásába tört be úgy, hogy a harmadik emeleti folyosóról átmászott az erkélyre. Nem volt nehéz dolguk a rendőröknek egyébként, mert B. László a tévét elvitte ugyan, de a hátizsákját az igazolványával ottfelejtette. Erről mi is beszámoltunk.

Akkor azt is közölte a rendőrség, hogy a férfi idén év elején két lakást is bérbe vett a VII. kerületben, majd az egyikből egy tévét vitt el, a másiknak pedig szinte a teljes berendezését eladta.

Most az ügyészség tette közzé, hogy megszületett a vádirat, eszerint a férfi az egyik lakásból festményeket, porcelánokat, könyveket, bútorokat sikkasztott el összesen 2,4 millió forint értékben. A másikból csak egy százezres tévét vitt el.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 38 éves férfit kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja. „Az ügyészség a büntetett férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban, valamint indítványt tett egy korábbi, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelésére is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!