Elvitt egy tévét, de a lakásban hagyta táskáját és iratait a betörő

2021. február 25. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Károly körúti lakásba mászott be hétfőn az erkélyen keresztül egy 38 éves férfi, aki ellopott egy tévét, és a lakásban hagyta táskáját, benne az irataival, ami jelentősen megkönnyítette az elfogását, írja a Police.hu.

A férfi a betörés előtt többször becsöngetett a lakásba, majd miután meggyőződött róla, senki nincs otthon, bement a lépcsőházba, és a harmadik emeleti lépcsőforduló ablakán kimászott, átkapaszkodott a kiszemelt lakás erkélyére, betörte az üveget, és bemászott a lakásba. Miután megfogta a tévét, a bejárati ajtón keresztül, a zsanérokat leszerelve távozott.

A rendőrök a helyszínelés után találták meg a lakásban a betörő táskáját, amiben a betörőszerszámokon kívül az iratai is ott voltak. A rendőrség ezután elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, akit másnap délben el is fogták. Az ellopott tévé is előkerült egy józsefvárosi műszaki bizományiból.

A VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!