Rogán ígéri, erős kampányt folytatnak majd a népszavazás előtt

2021. november 29. – 13:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn nemcsak a gyermekvédelminek nevezett népszavazás kiírásáról szóló javaslatot nyújtotta be, hanem Rogán Antal éves meghallgatását is most tartották.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán azt mondta: „a kormány a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja, és a témában jövőre tartandó népszavazás előtt erős kampányt folytatnak majd” – írja az MTI. Rogán szerint a kormány álláspontja ebben a kérdésben ismert: el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni.

A miniszter arról is beszélt, hogy a következő időszakban nemcsak a népszavazás lesz a kormány témája, hanem a koronavírus elleni oltások fontosságára is buzdítani fognak. Azt mondta: minden eszközt be fognak vetni ahhoz, hogy január végéig a már beoltottak 70 százaléka a harmadik oltást is megkapja. Ugyanakkor az oltás kötelezővé tételét nem tartja célravezetőnek, szerinte a minél több emberhez eljuttatott tájékoztató kampányoknak, a személyre szóló üzeneteknek van hatásuk.

Frissítés 15:50: Rogán előrevetítette, ha a népszavazást egy időben tartják az országgyűlési választásokkal, akkor előbbi költsége nagyjából 5 milliárd, ha egy másik időpontban tartják, akkor pedig 12 milliárd forint. „Minden racionális érv amellett szólna, hogy e két szavazás egy időben legyen”, azonban a kormány mindkét verzióra készen áll, biztosítva a Nemzeti Választási Iroda számára a költségeket. A végső döntést Áder János köztársasági elnök hozza majd meg – mondta a miniszter.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Rogánt hétfőn a gazdasági bizottság is meghallgatta. Itt arról beszélt, hogy a kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő hat-hét hónappal, de döntés egyelőre nem született erről – mondta.

Rogán az MTI beszámolója szerint a harmadik oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta, és bejelentette, hogy a közeljövőben több oltási akcióhetet is szerveznek még. Szerinte most az a legfontosabb, hogy minél többen felvegyék a harmadik oltást, mert a járvány ötödik hullámát csak így lehet megelőzni vagy ellaposítani. „Ennek érdekében a kormány decemberben és várhatóan januárban is újabb oltási akcióheteket, illetve »névre szóló«️ kampányokat szervez az egészségügyi hatóságokkal együttműködve”– mondta Rogán Antal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!