Tömeges elbocsátás lett az ismerkedős találkozóból a Mediaworksnél

2021. november 26. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Munkatársainak egy részét ismerkedős találkozóra hívta csütörtökön a kormányközeli Mediaworks kiadó új vezetése. A Media1 információ szerint ezen az eseményen ismerkedés helyett legalább egy tucat ember munkaviszonyát megszüntették.

A portál szerint az érintettek közül nem mindenkinek bontották fel egyből a munkaviszonyát, voltak olyanok, akiknek házon belül, de más területen álláslehetőséget ajánlottak. Állítólag mehettek volna az Origóhoz, vagy a Magyar Nemzethez, de miután ezt visszautasították, elbocsátották az érintetteket. „Igaz a távozásokra formálisan közösen megegyezéssel kerül sor, de közel sem a munkavállalók kezdeményezésére” – írta a lap.

Komoly mozgások figyelhetőek meg a kormányközeli médiaholding zászlóshajójának számító Mediaworksnél az elmúlt napokban. November közepén Szabó László vezérigazgató távozott, aki rögtön miniszteri biztos lett az ITM-nél. A KESMA kuratóriuma utódjának a korábbi vezérigazgató-helyettest, Kálmán Erikát nevezte ki. Ezt követően közös megegyezéssel öt igazgató is elment a kiadótól.

Kálmán egyébként a Népszabadság bezárása idején a Media1 szerint az Orbán Viktorral később Bécsben személyesen is egyeztető Heinrich Pecina bizalmi embere volt. A napilap beszántásakor a munkatársaknak azt mondták, hogy új irodában kezdhetik meg a munkájukat, de ehelyett letiltották a belépőkártyájukat, és voltak, akiknek motoros futár vitte a munkaviszonyuk megszűnéséről szóló iratot. A cégvezetés akkor azt is ígérte, hogy a költözés előtt kisebb buli is lesz, amire meg le is adták a pizzarendelést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!