Kétezernél is többször írta alá a Stop, Gyurcsány! petíciót egy robotprogram

2021. november 26. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

Tomanovics Gergely politikai aktivista csütörtök este élő közvetítésekben mutatta be a YouTube-on, hogy egy algoritmus kamuadatokkal, tömegesen tölti ki a Fidesz Gyurcsány Ferencet és – újabban – Márki-Zay Pétert megállítani kívánó petícióját. A YouTube-csatornáján visszanézhető videók tanúskodnak arról, ahogy az általa írt algoritmus tömegesen tölti ki a Fidesz Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petícióját.

A közvetítések végére már 2300 fölött járt már a kamuprofillal kitöltött petíciók száma.

A streamer-aktivista azt írta videóközvetítéséhez, hogy a Fidesz petíciós oldala

még a nemzeti konzultációénál is trágyább: nem csak a CAPTCHA-t nem sikerült beállítani még most sem, de ez már az e-mailcím valódiságát se ellenőrzi, úgyhogy teljesen komolytalan az egész, a Fidesz által közölt kitöltésszámot is ennyire vehetjük majd komolyan – a NERbot célja, hogy erre rávilágítson”.

Tomanovics Gergely nyáron már végrehajtott egy ilyen akciót, akkor 12 órán át élőben közvetítette a YouTube-on, ahogyan a NERBOT 2.0 (általa fejlesztett robotprogram) a nemzeti konzultáció oldalán lévő kérdőívet töltögeti ki mintegy háromezerszer.

A tömeges kitöltős próbálkozás azért a Nerbot 2.0 nevet kapta, mert már az előző nemzeti konzultáció idején egy internetező Nerbot néven létrehozott egy egyszerű kis algoritmust, ami véletlenszerű adatokkal töltötte ki szakmányban a nemzeti konzultációkat. Abból az ügyből és a nyáriból is feljelentés lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!