Vaddisznók száguldoztak a gazdagréti lakótelepen

2021. november 22. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazdagréti úton rohangáló vaddisznócsapatot videózott le múlt csütörtökön egy autós, a videót a Bpiautósok.hu tette közzé.

Bene Zsolt szakértő a lapnak elmondta, hogy a hívatlan vendégeskedés egyik oka a gyep állandó locsolása, aminek köszönhetően a kertek dúskálnak az apró talajlakó állatokban. A gilisztákat előszeretettel fogyasztják a vaddisznók, és felkutatásuk közben nem kímélik a gumós, hagymás növényeket sem, megeszik a lehulló gyümölcsöket, a diót, a mogyorót. Kiborítják a kukákat, a konyhai szemetet aztán egyenletesen elterítik az utcán vagy éppen a hátsókertben.

A szakember hozzátette: a vaddisznótól sokan félnek, és némileg jogos is lehet ez a félelem. A malacait féltő koca, a beteg, megsebzett állat – például egy gázolás után – vagy a párzási időszakban az udvarló kan disznó akár rá is támadhat az emberre.

A városokba szokott vaddisznók problémájáról, illetve a probléma megoldásának a nehézségeiről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom