Kékbe borult a Szabadság-szobor és a Puskás Aréna

2021. november 20. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ne lepődjön meg, ha szombat este azt látta, hogy a megszokott helyett kéken világított több ismert épület a fővárosban és vidéken. A Gyermekek Világnapján az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után több ikonikus épületet is kivilágítottak. Kékbe borult a Szabadság-szobor mellett Miskolcon az Avasi Kilátó és Kaposváron a Csiky Gergely Színház is.

Szabadság-szobor – Fotó: UNICEF Magyarország
Szabadság-szobor – Fotó: UNICEF Magyarország
Puskás Aréna – Fotó: UNICEF Magyarország
Puskás Aréna – Fotó: UNICEF Magyarország

A szervezet közleménye szerint a díszkivilágítás a 32 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet, amely a világ 196 országában garantálja a gyerekek alapvető jogait és máig a legszélesebb körben elfogadott nemzetközi emberi jogi dokumentum.

Idén emellett arra is, hogy a járvány miatt különösen fontos odafigyelni a gyerekek és a fiatalok mentális egészségére, mert

hétből egy tizenéves mentális betegségben szenved, és az elmúlt időszakban sokan mások is megszenvedték a bizonytalanságot, a korlátozásokat és lezárásokat.

Az UNICEF Magyarország a világnapon indította el a Nézz szembe a problémával! című kampányát, hogy ezzel is hangsúlyozza: csak akkor tudunk segíteni a lelki nehézségekkel küzdő fiataloknak, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen.

Budapest és Miskolc mellet Kaposvár, Eger, Szeged, Székesfehérvár, Pécs és még egy sor település csatlakozott a kampányhoz.

A Gyermekek Világnapja alkalmából a Telexen jelent meg az az átfogó kutatás, amelyet a gyermekbántalmazás társadalmi elfogadottságáról és a közösségi gyermekvédelemről készített idén a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány. A cikket itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!