Hollai Gábor, bár kikapott az előválasztáson, a Momentum elnöke lenne

2021. november 12. – 17:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum november 21-én tartja rendkívüli tisztújító kongresszusát, ahol új elnököt választanak a pártnak, miután Fekete-Győr András elbukta a saját maga ellen kezdeményezett bizalmi szavazást az előválasztás után, írja a Mandiner.

A párt lapunknak megerősítette, hogy Orosz Anna mellett Donáth Anna EP-képviselő és Hollai Gábor is indulnak az elnöki posztért. Hollai egyébként Budapest 13. számú választókerületében indult az előválasztáson, ahol a négy jelölt közül harmadik lett 24,59% szavazattal (a választókerületben az MSZP-s Vajda Zoltán győzött 42,57 százalékkal).

Jelenleg Orosz Anna XI. kerületi alpolgármester a Momentum ügyvezető elnöke, vele készült korábbi interjúnkat itt olvashatja el.

Hollai Gábor korábban arról beszélt, le akarták őt járatni az előválasztáson, miután egy devizahitel-károsult beszámolójából kiderült, úgy vette meg a nő lakását, hogy 200 ezer forintot fizetett a mielőbbi kiköltözésért a tulajdonosnak, de végül nem költözött be, hanem továbbadta a lakást. Hollai szerint az adásvétel után szembesült azzal, hogy az ingatlan rossz állapotban van, és nincs elég anyagi háttere felújítani, ezért vált meg tőle. A lakás devizahitel-tartozás miatt került árverésre. Az esetről azt mondták, a politikus nyerészkedett rajta, a Momentum később úgy reagált, csak lejáratókampányról volt szó, Hollai ugyanis törvényszerűen járt el mindvégig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!