A Momentum XVI. kerületi jelöltje szerint le akarták járatni a miniszterelnök-jelölti vitán

2021. szeptember 25. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Momentumossal szemben semmilyen etikai vizsgálat nem érkezett szerencsére” – jelentette ki magabiztosan a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, mire Karácsony Gergely jelezte, hogy „de, érkezik.” Ki is derült hamar, hogy Hollai Gábor, XVI. kerületi momentumos jelölt történetéről van szó, amiről pár nappal ezelőtt számolt be a Hírklikk egy devizahitel-károsult tájékoztatása nyomán.

Friwald Judit, az érintett ugyanis azt mesélte el lapnak, hogy az árverésen Hollai vette meg az ingatlanját, az idő előtti kiköltözésre pedig fizetett nekik 200 ezer forintot, bár annak mikéntjével (mármint a költöztetéssel) az asszony nemigen volt elégedett. A leginkább azonban mégis azt sérelmezte, hogy Hollai hamar eladta az ingatlant, be sem költözött.

Karácsony úgy fogalmazott, Hollairól kiderült, hogy devizakárosult lakásán nyerészkedett, és bár jogilag belefér ez a dolog, politikailag szerinte nem, és ő biztosan nem szavazna a XVI. kerületben Hollaira.

A Momentum jelöltje később Facebookon reagált az elhangzottakra. „A mai miniszterelnök-jelölti vitán olyan állítások hangoztak velem kapcsolatban, amelyek a lejáratásomra irányultak annak érdekében, hogy az MSZP helyi jelöltjét mandátumhoz segítse” – kezdte, majd részletesen beszámolt arról, hogy ő hogyan látja ezt.

„A vád igazságalapja az, hogy három alkalommal vásároltam ingatlant bírósági árverésen, melyekből az egyik – mint ez számomra is utólag derült ki – devizahiteles tartozás miatt került árverésre. Az árverés nyílt és anonim volt, bárki részt vehetett rajta. A 73 nm2-es ingatlant kikiáltási áron, a becsérték 100%-án, 33 millió forintért vásároltam meg. A vételárat a bírósági végrehajtónak kifizettem, majd az ingatlant közel 9 hónap múlva, miután az előző tulajdonos elköltözött, birtokba vettem. Ekkor szembesültem azzal, hogy az ingatlan nagyon rossz, erősen felújítandó állapotban van. Több költségbecslés után vált világossá számomra, hogy ekkora mértékű felújítást finanszírozni nem tudok, ezért az ingatlantól inkább megváltam, azt értékesítettem” – írta.

Hozzátette, hogy az árverésen történő vásárlás törvényes és elerjedt forma, ő pedig törvényesen járt el. A Magyar Nemzet egyébként felrótta az a történtekről szóló cikkében, hogy a Momentum kiemelt fontosságú ügynek tartja devizakárosultak védelmét.

Frissítés 16:45: „Hollai Gábor és a Momentum az ügyet lejáratási kísérletnek tartja, amelynek célja, hogy az előválasztás során az MSZP helyi jelöltje előnyhöz jusson az előválasztási kampány hajrájában” – reagált megkeresésünkre a Momentum. Azt írják, jelöltjük a Facebook-oldalán reagált a péntek este elhangzott vádakra, ennél többet nem tettek hozzá. „Hollai Gábor minden esetben törvényesen járt el, és minden kötelezettségének eleget tett az adásvétel során.”

Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelölti vitán kitért a DK székesfehérvári jelöltjére és Tóth Csabára is, mindkettőjük esetén elmondta, hogy nem szavazna rájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!