Az Audi nem teszi kötelezővé az oltást

2021. november 11. – 10:09

frissítve

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A győri Audi is döntött: a csaknem tizenháromezer dolgozója számára nem írja elő kötelezően az oltást. Ugyanakkor „a vállalat továbbra is elkötelezett a munkatársai egészségének megóvása iránt, így a jövőben is meghozza a szükséges egészségvédelmi intézkedéseket a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására” – írják a hivatalos válaszukban.

„Az egészségügyi előírások betartásával, valamint a munkahelyek átalakításával ez idáig csaknem teljes mértékben sikerült megakadályozni a vállalaton belüli infekciós láncok kialakulását – írják. – A tavasz folyamán gyári oltópontként működött az Audi Hungaria, több ezer munkavállaló, továbbá szolgáltató és a munkatársak családtagjai vehették fel az első, illetve második körös oltásukat a vállalat területén.

November közepétől ismét oltópontot működtet a gyár területén, ahol a vállalat munkatársainak és családtagjainak ismét lehetősége lesz az oltás felvételére.”

Az Audi Hungaria márciusban kezdeményezte először, hogy oltópont lehessenek, akkor elhangzott, hogy két hét alatt be tudnák oltani az összes munkatársukat.

Szintén év eleji hír volt, hogy az Audi munkatársai egyszeri juttatásként bruttó 350 ezer forint Covid-bónuszt kaptak.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!