350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak a győri audisok

2021. április 22. – 14:07

frissítve

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Megállapodtak a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselői, így az Audi munkatársai egyszeri juttatásként bruttó 350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak. A hivatalos kommüniké szerint „a vállalat köszönetét és elismerését fejezi ki a pandémia alatti, különösen nehezített helyzetben is helytálló munkatársai felé”.

A szakszervezet (AHFSZ) kezdeményezésére ültek asztalhoz a felek, és néhány nap alatt megállapodásra is jutottak a Covid-bónusz összegéről, ami az 2020. április 1-jétől 2021. március 31-ig tartó időszakra vonatkozik. A dolgozók a bruttó 350 000 forintot az áprilisi bérükkel, május elején kapják kézhez. A Telex úgy tudja, hogy néhány kivételtől eltekintve (speciális oknak kell fennállnia) szinte valamennyi aktív munkatárs megkapja ezt az összeget. Az Audiban mintegy 12 ezren dolgoznak.

Szinte minden dolgozó kap Covid-bónuszt – Fotó: Audi Hungária
Szinte minden dolgozó kap Covid-bónuszt – Fotó: Audi Hungária

„A koronavírus okozta, eddig nem tapasztalt kihívásokkal teli környezetben munkatársaink kiválóan helytálltak, és munkájukat példaértékű elkötelezettséggel végezték, ezzel jelentősen hozzájárultak vállalatunk eredményességéhez az elmúlt időszakban. Nagy öröm számomra, hogy a munkavállalói képviselettel együtt sikerült egy rendkívül konstruktív tárgyalássorozatot követően megállapodnunk egy olyan juttatás kifizetésében, mely munkatársaink hozzáállásának és teljesítményének méltó módon való elismerését biztosítja. A nagyon rövid idő alatt elért konszenzus újabb bizonyítéka a munkavállalói és a munkáltatói oldal egymást erősítő együttműködésének” – nyilatkozta dr. Knáb Erzsébet személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag a megegyezést követően.

„Az elmúlt év során olyan még soha nem látott nehézségekkel kellett szembenéznünk, amelyek teljesen megváltoztatták az addigi életünket a magánéletben és a munkában egyaránt. A világjárvány extra kihívások elé állította tagjainkat, munkatársainkat, akik példátlan hozzáállással, lojalitással és erőn felüli kitartással bizonyították, hogy ezekben a nehéz időkben is helytállnak. Ezért az AHFSZ fontosnak tartotta, hogy elismerésben részesüljenek munkatársaink. A vállalatvezetéssel sikerült rövid idő alatt megállapodnunk, az együttműködést szeretnénk ezúton megköszönni. A teljes elnökség nevében kívánok jó egészséget és kitartást mindenkinek!” – nyilatkozta Horváth Zoltán, az AHFSZ járműgyári elnökhelyettese.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!