Megrótta a bíróság Szarvas polgármesterét, aki lehülyepicsázta egy képviselőtársát

2021. november 9. – 20:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Becsületsértés vétségében találta bűnösnek és megrótta a bíróság Babák Mihályt, Szarvas polgármesterét egy képviselőtársával folytatott márciusi telefonbeszélgetés ügyében, számolt be róla az RTL Híradója. Pecsenye Erzsébet rögzítette a beszélgetést, és feljelentést tett.

„Én Szarvas város polgármestere vagyok, nem Pecsenye Erzsébet ügyvéd. Ne szarakodjál velem összevissza, baszd meg!” – mondta a polgármester a bíróságon csütörtökön lejátszott hangfelvételen. A két nappal korábbi, március 15-i megemlékezések miatt alakult konfliktus a polgármester és a képviselő között. A polgármestertől az is elhangzott:

„Te olyan hülye picsa vagy, mint eddig is voltál! Csókollak!”

Babák a bíróságon kedden bocsánatot kért, azt mondta, sajnálja, hogy elragadtatta magát, és így zajlott le köztük a beszélgetés. A megrovás mellett tízezer forint bűnügyi költséget is ki kell fizetnie a polgármesternek. Az ítélet nem jogerős, Babák fellebbezett.

Babák Mihálynak ez nem az első ügye, amikor kijelentései miatt magyarázkodnia kell. A Szarvasi Televízióban például arról beszélt tavaly novemberben egy műsorban, hogy ha „valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor pedig úgy kell kezelni, mint a leprást”.

Egy nem sokkal korábbi képviselő-testületi ülésen Babák a helyi pedagógusokat méltatta, és közben arra is kitért, hogy véleménye szerint a neveléshez olykor hozzátartozik a fizikai bántalmazás is, ő is kapott a tanáraitól gyerekként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!