Megvan Márki-Zay Péter kampányfőnöke

2021. november 5. – 13:02

Megvan Márki-Zay Péter kampányfőnöke
Zaránd Péter, Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt kampányfőnökekén tartott sajtótájékoztatót 2019. október 10-én – Fotó: Balogh zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter kiválasztotta a kampányfőnökét: Zaránd Péter lett az. Zaránd a Telexnek megerősítette az értesülést, de annál többet nem kívánt mondani, mint hogy nagy erőkkel folyik a munka és a kampány tervezése.

Zaránd korábban a Momentum kampányfőnöke volt. 2018-ban kilépett a pártból. 2019-ben Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti kampányát vezette.

Zaránd személyében Márki-Zay nem a hat pártból választott magának kampányfőnököt, hanem olyasvalakit kért fel, aki épp egyik párttal sem dolgozott együtt.

Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter a leadott 662 ezer szavazatból 371 560-at szerezve, a voksok 56,7 százalékával nyerte meg az ellenzéki előválasztás második fordulóját Dobrev Klárával szemben októberben. Életútjáról, arról, hogy hogyan lett hétgyerekes vendégmunkásból Orbán Viktor kihívója, itt olvashatja cikkünket. Ahogy írtuk: sikerében fontos szerepe volt annak, hogy választók százezrei számára képviseli hitelesen a pártonkívüliséget, pontosabban a pártokon felüliséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!