Felfüggesztettet kér az ügyészség a darnózseli gyilkosnak alibit biztosító testvérre

2021. november 4. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Hamis tanúzásért vádat emelt az ügyészség a darnózseli gyilkosság ügyében elítélt férfi testvére ellen, derül ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményéből.

Azt írták, hogy az emberölés miatti büntetőeljárás alatt a nő végig azt állította, hogy a tettes a bűncselekmény időpontjában nála volt. Az ügyben eljáró összes bíróság megállapította, hogy ez nem volt igaz.

Hamis tanúzásért egytől öt évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki, az ügyészség felfüggesztettet kért.

Az áldozat családja így ölelkezett a Kúrián, a gyilkossági ügy határozathirdetése után októberben – Fotó: Laczó Balázs / Telex
Az áldozat családja így ölelkezett a Kúrián, a gyilkossági ügy határozathirdetése után októberben – Fotó: Laczó Balázs / Telex

Az ügyről korábban részletesen ebben a cikkünkben írtunk. F. Csilla ügyvédje akkor azt mondta, hogy nem ismerik el a hamis tanúzás tényét. Azzal érvelt, hogy „egy bizonyítékmérlegeléssel elvetett vallomás esetében erősen vitatható, hogy ez alapján megállapítható-e a hamis tanúzás. Annak objektíve kell hamisnak lenni, és ezt ebben az esetben nem mondhatjuk. Hiszen arról van szó, hogy N. János tagadásával ellentétben másképp mérlegelte és fogadta el a bizonyítékokat a bíróság, ez pedig így szubjektív, sőt, a másodfok és a Kúria esetében bulvárszintű szubjektivizmus. Vannak bizonyos szempontok pró és kontra, és azok közül azt fogadta el a bíróság, ami a vádat támasztja alá, ami pedig nem támasztja alá, sőt kifejezetten cáfolja, azt elvetették.”

N. János bűnpere októberben zárult le, a drámai fordulatot jelentő döntésről mi is beszámoltunk. Hogy pontosan mivel vádolták, miért ítélték el, arról itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!