Kilépett a Jobbikból a soroksári képviselő, akit azzal vádoltak, hogy lepaktált a Fidesszel

2021. október 29. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Kilépett a Jobbikból Bereczki Miklós, aki 2019-ben az ellenzéki pártok polgármesterjelöltjeként indult Soroksáron, és akit később azzal vádoltak, hogy összejátszik a Fidesszel, és fontos korrupciós ügyeket felgöngyölítő politikust távolítottak el a segítségével. Az összellenzéki Összefogás Soroksárért Frakció ezért kizárta a frakcióból a jobbikos önkormányzati képviselőt. Bereczki tagadta a vádakat.

Kilépéséről Facebook-oldalán számolt be Bereczki, de annak konkrét okát nem nevezte meg. „In medias res kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, abból a pártból, ahol Budapest legjobb választási eredményeit értük el a csapatunkkal, abból a pártból, amely hosszú utat tett meg a politikai égbolton most pedig az ellenzéki összefogás meghatározó elemeként küzd egy szebb jövőért, egy demokratikusabb, élhetőbb Magyarországért!” – írta.

Bereczki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy részt vett a Budapest Pride-on. Egy lelkes Facebook-bejegyzésben számolt be arról, milyen hatással volt rá az esemény, hogy 15 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna. Még közös molinót is tartott a VII. kerület DK-s polgármesterével, Niedermüller Péterrel és az egykori momentumos főpolgármester-jelölttel, Kerpel-Fronius Gáborral. A Jobbik végül nem indított etikai eljárást ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!