Nem indít a Jobbik etikai vizsgálatot, amiért részt vett a Pride-on az egyik képviselőjük

2021. július 28. – 12:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indít etikai vizsgálatot a Jobbik Bereczki Miklós ellen, amiért a politikus részt vett a legutóbbi Budapest Pride-on. Korábban a Mandiner írta, hogy a Jobbik soroksári alapszervezetének elnöke nemcsak megjelent a Pride-on, hanem egy lelkes Facebook-bejegyzésben be is számolt arról, milyen hatással volt rá az esemény, hogy 15 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna.

Bereczki még közös molinót is tartott a VII. kerület DK-s polgármesterével, Niedermüller Péterrel és az egykori momentumos főpolgármester-jelölttel, Kerpel-Fronius Gáborral.

A politikus ellen saját párttársa, az újpesti Szabó Balázs kezdeményezett etikai vizsgálatot, mert szerinte Bereczki ezzel a lépésével megszegte a párt alapszabályát. Szabó aztán a Mandinernek elmondta, hogy Bereczki részvétele a Pride-on még magánszemélyként is összeegyeztethetetlen a Jobbik szellemiségével és világnézetével, és azt is kifejtette, hogy

a Pride egy nemzetközi ügynökhálózat által támogatott szélsőséges rendezvény, amely Magyarország szuverenitását, alkotmányos és legfőképpen társadalmi rendjét a kezdetek óta szándékozik aláásni, szellemisége nemzetellenes, keresztényellenes és családellenes.

A Jobbik egyébként egyedüli ellenzéki pártként igennel szavazott a Fidesz melegellenes törvénymódosítására, Jakab Péter jobbikos miniszterelnök-jelölt pedig egy interjúnkban arról beszélt, hogy sosem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen. Ehhez képest – ahogy erre a Mandiner is felhívta a figyelmet – a Politicónak nemrég már arról beszélt Jakab, hogy a homoszexualitást elfogadni és tolerálni kell.

Szabó a párttagságát egyébként év elején felfüggesztette a Jobbik, és arra szólította fel, hogy adja vissza a mandátumát miután kiderült, hogy egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Közép-Afrikába választási megfigyelőnek.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után jött egy közlemény a Jobbiktól, miszerint annak ellenére, hogy a párt nem vett részt a Pride-on, abba nem szólnak bele, hogy a tagjai magánemberként milyen rendezvényen vesznek részt. Ezért nem indítanak etikai vizsgálatot Bereczki ellen, és felhívták arra a figyelmet, hogy „a Jobbik és politikusai által 2015 óta indított és jogerősen megnyert sajtó-helyreigazítási és személyiségi jogi perek száma közelít a kétszázhoz”, és most is megteszik a szükséges lépéseket a félretájékoztatás miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!