A fideszes központból valós időben látják a Stop, Gyurcsány! petíció házaló aláírásgyűjtőinek útvonalát és a felvitt adatokat

2021. október 29. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebb települések független polgármestereitől is azt várja a Fidesz, hogy gyűjtsék az aláírásokat a Stop, Gyurcsány! petícióhoz, írja a 24.hu. Az informatikai rendszer pedig biztosítja, hogy a központból valós időben nyomon követhessék az aláírásgyűjtő tablet kezelőjének útvonalát, valamint a felvitt adatokat. A Fidesz szerint adatkezelésük mindenben megfelel a jogszabályoknak.

A fideszes aktivisták az utóbbi hónapokban végigcsöngetik lényegében az összes magyar háztartást, hogy aláírásokat gyűjtsenek a Stop, Gyurcsány! petícióhoz. Ehhez kapcsolódóan nemrég a Telexen is írtunk arról, hogy az aktivisták tabletet is kapnak a művelethez, sőt az MSZP egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt is állítja, hogy a Fidesz hirdetésben keres embereket, akiknek aztán egy gyorstalapló után órabért is fizet, hogy tényleg minden háztartáshoz eljussanak.

Egy a 24.hu-nak nyilatkozó független polgármester szerint az akcióba bevontak olyan településvezetőket is, akik bár nem tagjai a pártnak, szimpatizálnak az Orbán-kormánnyal. A férfi azt mondta, hogy a választókerület fideszes országgyűlési képviselője rendszeresen szervez találkozókat a körzethez tartozó „baráti” polgármestereknek, ahol az alulfinanszírozott önkormányzatok információhoz juthatnak pályázatokról vagy más támogatási lehetőségekről, de cserébe a Fidesz is rendszeresen kér szívességeket, például plakátolási vagy aláírásgyűjtési segítséget.

A legutóbbi találkozón pedig a Stop, Gyurcsány! kampányban elvégzendő feladatokat osztották ki a résztvevőknek.

A név nélkül nyilatkozó polgármester szerint az aláírásgyűjtőknek telefonon kell belépési kódot kérniük a Fidesz térségi központjától, a rendszer pedig biztosítja, hogy a központból valós időben nyomon követhessék a gép kezelőjének útvonalát, valamint a felvitt adatokat.

A településvezető nehezményezte, hogy függetlenként egy pártfeladat végrehajtójaként kellene mutatkoznia a választói előtt. A Fidesz szerint adatkezelésük mindenben megfelel a jogszabályoknak, és közölték azt is: aláírásgyűjtésében a támogatók „minden esetben önként vesznek részt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!