Az MSZP egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt állítja, a Fidesz hirdetésben keres embereket, hogy tabletes adatbázissal csöngessék végig a házakat Stop Gyurcsány petíciót aláíratni

2021. október 21. – 15:31

frissítve

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A győri MSZP helyi vezetője, Pollreisz Balázs egy kétrészes videót osztott meg, az MSZP-s hátterű Hírklikkel közösen forgatták le, ahogy állításuk szerint az egyik aktivistájuk álnéven jelentkezik arra a hirdetésre, amelyben a Stop Gyurcsány!-kampányhoz keresnek aláírásgyűjtőket. A videó szerint tabletet kapnak, és az ezen lévő címlista alapján kell dolgozni, fizetségért.

A harminchetes laptop és az álnévre kiállított igazolvány – Fotó: facebookvideó
A harminchetes laptop és az álnévre kiállított igazolvány – Fotó: facebookvideó

Pollreisz szerdán azt írta a videóhoz kommentként, hogy „bemutatjuk a titokban tartott programjukat és szembesítem őket az igazsággal!”

A folytatás csütörtök reggel érkezett meg, ebben a kikockázott arcú nő bemutatja az állítólagos tabletet, amit kapott, rajta az adatbázisokkal. Azt is mondta, 1200 forintot kap óránként. A videó végén bemennek a helyi Fidesz-irodába, hogy szembesítsék az üggyel. A férfi azt mondta, tudomása szerint aki az irodába bejött, az mind egy bizonyos fideszes önkormányzati képviselőnek az aktivistája.

Az MSZP-s képviselőtől a Telex azt kérte, a teljes történetet mondja el, hogyan és kivel készítették a videót: „Az irodában ülve akadtunk rá a kollégámmal a hirdetésre, a Facebook pedig olyan, hogy két kattintás után már nyilvánvaló volt számunkra – az illető megosztásai alapján –, hogy fideszes kötődésű az úr, mert győri kormánypárti politikusokat lájkolt és posztolt. Jelentkezni kellene rá, mondtuk ki, ekkor lépett be a szintén hozzánk tartozó kolléganő – őt látják a felvételen, de álnéven szerepel. Felhívta a hirdetésben szereplő telefonszámot, azt a videót még az én telefonommal csináltuk. A másodiknál már tudtam, hogy ez a technika kevés, azért kértem egy profi tévéstáb segítségét. A videó ugyan vágott, de természetesen a teljes felvétel megvan. Amikor a címre elmentünk, ahol az aláírásgyűjtőket gyorstalpalón kiképezik, s láttuk, hogy az egyik fideszes iroda előtt állunk, nem volt kétség, ki a másik oldal.”

Pollreisz Balázs az irodában kérdezett rá a történtekre. Erről is felvétel készült – Fotó: facebookvideó
Pollreisz Balázs az irodában kérdezett rá a történtekre. Erről is felvétel készült – Fotó: facebookvideó

A második videóban elhangzik egy fideszes önkormányzati képviselő neve, akit megkeresett a Telex. Kollégája fogadta a hívást, mert a politikus „szabadságát tölti november 3-ig”. Amennyiben elérhetővé válik, természetesen frissítjük cikkünket.

A győri Fidesz kétmondatos közleményt adott ki:

„A Hírklikken megjelent videóban és hangfelvételen szereplő személyek a győri Fidesszel nem állnak szerződéses viszonyban, annak nevében nyilatkozatot nem adhatnak. A győri Fidesznek nincs tudomása arról, hogy fizetett aktivisták segítették volna a kampányt.”

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!