Ungár Péter: Tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális

2021. október 28. – 19:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlanul forró téma lett idén a politikusok, különösen a kormánypárti politikusok szexuális orientációja, ezzel kapcsolatban ejtett el egy most egy hírértékű mondatot Ungár Péter a Magyar Hangnak adott interjújában.

Az LMP-s országgyűlési képviselő, aki a melegségét nyíltan vállaló magyar politikusok nem túl népes táborába tartozik, egy kérdésre válaszolva azt mondta:

„mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális.”

A téma úgy került elő az interjúban, hogy Ungárt megkérdezték, túl tud-e lépni azon, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Orbán Gáspár szexuális orientációját feszegette, illetve homoszexuálisnak nevezte a „fél kormányt” korábbi megszólalásaiban. A politikus válasza szerint „drámaian nem ért egyet” azzal, ahogyan Márki-Zay Orbán Gáspár orientációjáról beszélt, azt viszont legitimnek tartja, hogy szóba kerül: „vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek”.

Arról, hogy került emberek (különösen Orbán Viktor egy családtagja) szexuális orientációja a melegellenessé tett pedofiltörvény farvizén a közbeszédbe, és hogy ez milyen etikai dilemmákat vet fel, itt írtunk bővebben. Azzal pedig, hogy a melegellenes kampány hogyan üthet vissza a Fideszre, ebben a videóban foglalkoztunk: