Hann Endre: Olyan mértékű hitelrontásról van szó az Elk*rtukban, amit nem lehet szó nélkül hagyni

2021. október 28. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hann Endre, a Medián igazgatója a HVG 360-nak adott interjút, amiben nagyrészt az Elk*rtukban kapott szerepéről volt szó, így felmerült az is, hogy botrányosnak találja, ahogy ábrázolják a filmben, és rossz fényt vet a Mediánra is, aminek mindig igyekezett odafigyelni a függetlenségére.

„Annyira abszurd az egész, hogy épeszű ember nem hiheti el. Itt nem elsősorban a személyem érdekes, hanem az általam vezetett Medián. Olyan mértékű hitelrontásról van szó, amelyet aligha lehet válasz nélkül hagyni. Egyébként ha nem lenne ennyire kártékony, nevetségesnek mondanám, hogy az ötvenes évek propagandafilmjeire hajazó ”műalkotás„ azzal próbálja dokumentumfilmként hitelesíteni magát, hogy létező személyekkel dúsítja fel a képtelen fikciót.”

– mondta a lapnak.

Ettől függetlenül azt mondja, érdekli miért lett ilyen fontos a Fidesznek, felmerül az is, hogy a kormányközeli médiakutatók javaslatára kerülhetett bele a filmbe, mert annyiszor lett igaza ellenük, és az is, hogy Karácsony Gergelyt akarták lejáratni azzal, hogy történeteket találnak ki róla, és Hannról, aki akkoriban a főpolgármester főnöke volt.

Szóba került emellett az is, hogy Hann szerint nem a Medián mérése miatt lépett vissza Karácsony az előválasztáson Márki-Zay Péter javára.

„Ő is látta, hogy Márki-Zay, minden hibájával együtt, üstökösként emelkedik fel. Valóban nem volt szerencsés, hogy kedden az ATV-ben elmondtam azokat a számokat, amik megfelelő elemzéssel a csütörtöki HVG-ben jelentek meg. De a mérések pontosnak bizonyultak, később mások is megerősítették. A lelkiismeretemet épp az nyugtatja meg, hogy még egy régi barát kedvéért sem kozmetikáztam az adatokat.”

Az Elk*rtuk című filmről írt kritikánkat itt olvashatja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!