Szijjártó után Varga Mihályt is díszdoktorrá avatták a kazah Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen

2021. október 25. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

A kazahsztáni Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen díszdoktorává avatták Varga Mihály pénzügyminisztert – erről a politikus számolt be a Facebook-oldalán.

Varga Mihály hétfőn egy magyar–kazah üzleti fórumon járt Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultánban, ahová egy 50 fős magyar üzleti delegáció is elkísérte. Varga meglátogatta a Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen nyílt új magyar nyelvi labort is, és kazah közgazdász hallgatóknak tartott előadást a magyar gazdaságról – írja a Pénzügyminisztérium közleménye.

A látogatás során az egyetem rektora, Jerlan Szidilkov díszdoktori címet adott át Vargának. Az egyetem díszprofesszori címét korábban Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, Aleksandar Vučić szerb elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és a néhai II. János Pál pápa is megkapta.

Varga Mihály és Jerlan Szidilkov – Fotó: Pénzügyminisztérium
Varga Mihály és Jerlan Szidilkov – Fotó: Pénzügyminisztérium

Nem Varga az egyetlen magyar kormánytag, akit kitüntetett ez az egyetem. Idén áprilisban Szijjártó Péter külügyminiszter is díszprofesszori címet kapott tőlük, amikor bejelentette, hogy szeptembertől magyar nyelvű képzés indul az intézményben. A Magyar Pontra keresztelt nyelvi labor fő feladata közé tartozik, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramra jelentkezett, illetve az ösztöndíjat már elnyert hallgatók részére magyar nyelvórákat tartsanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!