A sakkozó Lékó Péter anyja Szegeden lesz a Mi Hazánk képviselőjelöltje

2021. október 23. – 21:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegeder szúrta ki, hogy a Mi Hazánk Mozgalom szombaton bejelentett képviselőjelöltjei között szerepel Lékó Julianna, a világhírű magyar sakkozó, Lékó Péter édesanyja is. Lékó Julianna a Szeged egy részét is magába foglaló Csongrád-Csanád megye 1. választókerületben indul majd a 2022-es országgyűlési választásokon.

Képviselőjelölti oldala szerint Lékó Julianna Szegeden született 1954-ben, édesapja délvidéki származású, Tito katonaságából szökött meg, és a zöldhatáron keresztül került Kissorra, itt alapított családot. Lékó a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban, biológia-kémia szakon érettségizett. Két gyereke született, „anyatigrisként harcolt Péter fia sakkoktatásáért.” Az orvosi egyetemet elkezdte, de befejeznie már nem sikerült. Később a természetgyógyászat felé fordult, „kineziológiai facilitátorként” az egészségmegőrzés szellemében tevékenykedik, keresi a gyógyítás alternatív lehetőségeit. Vidékiként megtapasztalta a mai napig jelen lévő megkülönböztetést, ami fia sakkpályafutására is kihatott, ez ellen is szeretne küzdeni politikusként.

„A Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltjeként ugyanúgy egy anyatigris vehemenciájával fog harcolni a térség lakosságának felemelkedéséért, a jogállamiságért, az igazságtalanságok elkerüléséért, mint egykor – egyedülálló anyaként – tette fiai oktatásáért.”

A 2-es választókerületben Toroczkai László ásotthalmi polgármester indul majd, ő lesz egyben a Mi Hazánk miniszerelnök-jelöltje is. A párt államfőjelöltje Dr. Popély Gyula lesz. A gyerekek oltása és a kötelező oltás bevezetése ellen nagy erőkkel kampányoló Mi Hazánk mind a 106 választókerületben indít jelöltet a jövő évi választásokon. A szélsőjobboldali párt legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy egy „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakátot tettek ki józsefvárosi irodájuk ajtajára. Emiatt az önkormányzat felmondta bérleti szerződésüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!